SKŁADNIKI :
1/2 kg wątróbki drobiowej
1 duża lub 2 średnie cebule
4 ziarna ziela angielskiego
3 ziarna jałowca - niekoniecznie
1/2 pęczka pietruszki zielonej
majeranek
kieliszek whisky
sól i pieprz do smaku
masło
Wątróbkę umyć i oczyścić. Cebulę obrać i posiekać w piórka. Podsmażyć na złoto na oleju,dołożyć wątróbkę i przyprawy. Gdy całość będzie dobrze podsmażona dodać whisky i poczekać aż troszkę odparuje. 2/3 przełożyć do blendera i zmiksować na pastę razem z zieloną pietruszką. Resztę drobno posiekać i dodać do pasty.Wymieszać i przełożyć do słoiczków. Masło rozpuścić i polać nim z wierzchu wątróbkową pastę. Pyszna z chrupiącym pieczywem nawet taka lekko ciepła :)
Wszystkim fanom wątróbki życzę smacznego :)
W sobotę będzie za to pasta dla typowych mięsożerców :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz