SKŁADNIKI:
ciasto na WONTONY
czekoladki Daim
dodatkowo: olej do smażenia i cukier puder
Mam to szczęście ,że w Gdańsku w Galerii Bałtyckiej jest pewien sklep "Kuchnie Świata" i o ciasto na Wontony nie muszę się martwić .Zawsze można je tam dostać.
Tak więc kwadraciki ciasta zwilżamy na brzegach wodą ,nakładamy po dwie czekoladki ( może to być także zwykła czekolada,pokrojone dowolne batony ) i zlepiamy w prostokąty. Smażymy na głębokim tłuszczu aż się zrumienią. Odsączamy na papierowym ręczniku i letnie posypujemy cukrem pudrem.
Mówię Wam ,że to chrupiące pyszności :)
Mówię Wam ,że to chrupiące pyszności :)
Wszystkim łasuchom życzę smacznego :)
Czegoś takiego jeszcze nie jadłem ciekawe! :D
OdpowiedzUsuń