SKŁADNIKI:
200 g gorzkiej czekolady
160 g masła
200 g cukru pudru
4 jajka
80 g mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
160 g masła
200 g cukru pudru
4 jajka
80 g mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 gruszki
troszkę mrożonej mieszanki owocowej - w moim przypadku to były porzeczki i maliny
Czekoladę pokruszyć i rozpuścić razem z masłem w miseczce zawieszonej na garnuszku z gotującą się wodą. Gdy wszystko ładnie się rozpuści i połączy odstawić do lekkiego przestygnięcia. W tym czasie ubić jajka z cukrem na puszystą masę i powoli dolewać czekoladę. Na koniec dosypać mąkę z proszkiem i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Na wierzchu ułożyć owoce. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 180st. około 30 minut.
Polecam i smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz