SKŁADNIKI:
kostka lub kotlety sojowe
1 czerwona cebula
fasolka szparagowa
fasolka z puszki czerwona lub biała - 1 puszka
kukurydza konserwowa - 1 puszka
papryka czerwona
przecier pomidorowy lub pomidory w puszce - ja miałam to szczęście ,że miałam swoje pomidorki domowej produkcji zawekowane w słoikach
sól
pieprz
słodka i ostra papryka
majeranek
PONADTO:
ryż
1/2 litra bulionu
W gorącym bulionie namaczamy soję. W tym czasie podsmażany na odrobinie oleju cebulę pokrojoną w kostkę i paprykę. Gdy papryka leciutko zmięknie dodajemy fasolkę szparagową. Całość dusimy jakieś 5 minut.Fasola musi być pół twarda kiedy dodamy fasolę z puszki i kukurydzę. Dokładamy też soję. Wszystko mieszamy i zalewamy pomidorami w puszce.Doprawiamy wedle swojego smaku i dusimy do momentu,kiedy warzywa będą lekko twarde. Nie chcemy by wyszła nam jedna wielka pulpa ;)
Podajemy z ugotowanym na półsypko ryżem.Przynajmniej nam taki najbardziej odpowiada w tym daniu :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz