sobota, 17 października 2015

Odrywane drożdżowe z twarogiem :)



Powiem Wam jedno .... 
To ciacho zrobiło furorę i naprawdę zniknęło w ciągu jednego dnia.
Nie wiem,czy to zasługa pysznego,puszystego ciasta czy może twarogu świeżutkiego,wiejskiego i pachnącego maślanką.
Sukces był i to się liczy :)

Przepis na same ciasto drożdżowe pochodzi z bloga Justynki .
Od jakiegoś czasu do ciast używam mąki Basia tortowej ,ponieważ ciasta na niej pięknie wyrastają.

http://nastoletniewypiekanie.blogspot.com/2015/10/cynamonowa-drozdzowka-do-odrywania.html

Zamiast przekładać drożdżówkę cynamonem u mnie był twaróg :)

SKŁADNIKI:

25 dag twarogu
2 łyżki cukru
otarta skórka z cytryny
1 żółtko

Wszystko utrzeć w misce na dość gładką masę.Mogą pozostać grudki twarogu.
Ja robiłam to rozgniatając widelcem.Taką masą przekładamy warstwy ciasta.


Smacznego :) 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz